Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Pieczony Łosoś z Pomidorowym Chutney'em !!!

Opis wykonania

Pieczony łosoś z pomidorowym chutney'em oraz kiełkami rzodkiewki i prażonymi pestkami dyni

baner reklamowy maszynki do mielenia 1. Pomidory parzymy i obieramy ze skórki. Następnie kroimy dość grubo. 2. Cebulę kroimy drobno, tak samo jak czosnek i przesmażamy na oliwie. 3. Dodajemy pokrojone pomidory i przesmażamy przez 5 minut. 4. Następnie dodajemy pół łyżeczki soli, pieprz, garam masalę, ocet winny i miód. 5. Całość gotujemy około 25 minut. 6. Łososia kroimy na mniej więcej 75 gramowe porcje. Układamy na foli aluminiowej. Każdy kawałek obsypujemy rozmarynem oraz układamy na nim plaster cytryny. Całość zawijamy w foli aluminiowej. Łososia pieczemy w 180 stopniach C przez około 20 minut. 7. Pestki dyni krótko prażymy na suchej patelni. 8. Łososia wykładamy na pomidorowym chutney'u i okraszamy go solą, pestkami dyni i kiełkami. GOTOWE! :)