Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Pieczony naleśnik kasztanowo-kokosowy z owocami

Opis wykonania

Pieczony naleśnik bez glutenu i bez laktozy z kwaśnymi duszonymi owocami, płatkami kokosa, pachnotką i pudrem z liofilizownej żurawiny

Mąkę przesiewamy i razem z mlekiem, jajkami, szczyptą soli i erytrolem mieszamy, lub miksujemy, aż uzyskamy ciasto naleśnikowe. Piekarnik nagrzewamy do 220 stopni, na rozgrzaną formę (lub najlepiej żeliwną patelnię) wylewamy ciasto, wkładamy do piekarnika i pieczemy około 25 minut. W tym czasie przygotowujemy owoce, dusimy je w rondelku, aż puszcza sok i trochę odparują, następnie wykładamy je na gotowy naleśnik. Posypujemy płatkami kokosowymi, liśćmi pachnotki i przez sitko oprószamy pudrem z liofilizowanej żurawiny. Smacznego :)