Pieczony naleśnik kasztanowo-kokosowy z owocami
2 porcje
30 min
Łatwe
Składniki
Wartości odżywcze
Pieczony naleśnik kasztanowo-kokosowy z owocami
Pieczony naleśnik kasztanowo-kokosowy z owocami
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Mąkę przesiewamy i razem z mlekiem, jajkami, szczyptą soli i erytrolem mieszamy, lub miksujemy, aż uzyskamy ciasto naleśnikowe. Piekarnik nagrzewamy do 220 stopni, na rozgrzaną formę (lub najlepiej żeliwną patelnię) wylewamy ciasto, wkładamy do piekarnika i pieczemy około 25 minut. W tym czasie przygotowujemy owoce, dusimy je w rondelku, aż puszcza sok i trochę odparują, następnie wykładamy je na gotowy naleśnik. Posypujemy płatkami kokosowymi, liśćmi pachnotki i przez sitko oprószamy pudrem z liofilizowanej żurawiny. Smacznego :)
Komentarze