Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Pieczony naleśnik kasztanowo-kokosowy z owocami

Pieczony naleśnik kasztanowo-kokosowy z owocami
Ilośc porcji

2 porcje

Czas wykonywania

30 min

Poziom trudności

Łatwe


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Pieczony naleśnik bez glutenu i bez laktozy z kwaśnymi duszonymi owocami, płatkami kokosa, pachnotką i pudrem z liofilizownej żurawiny

Składniki

2 szt. jajko
2/3 szklanka mleko kokosowe
1/3 szklanka mąka kasztanowa
1/3 szklanka mąka kokosowa
1 łyżka mąka z tapioki
1 łyżka mielony cynamon cejloński
1 szklanka mieszanka mrożonych owoców (wiśnie, truskawki, maliny, porzeczki))
2 łyżka płatki kokosa
4 szt. liście pachnotki
1 łyżka puder z liofilizowanej żurawiny
1 szczypta sól
2 łyżeczka erytrol

Opis wykonania

Mąkę przesiewamy i razem z mlekiem, jajkami, szczyptą soli i erytrolem mieszamy, lub miksujemy, aż uzyskamy ciasto naleśnikowe. Piekarnik nagrzewamy do 220 stopni, na rozgrzaną formę (lub najlepiej żeliwną patelnię) wylewamy ciasto, wkładamy do piekarnika i pieczemy około 25 minut. W tym czasie przygotowujemy owoce, dusimy je w rondelku, aż puszcza sok i trochę odparują, następnie wykładamy je na gotowy naleśnik. Posypujemy płatkami kokosowymi, liśćmi pachnotki i przez sitko oprószamy pudrem z liofilizowanej żurawiny. Smacznego :)
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych

Powiązane przepisy