Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Power ciastunio z masłem orzechowym

Opis wykonania

Ciastunio idealne, na bokach kruche w środku przyjemnie delikatne z wyczuwalnym masłem orzechowym, na dodatek bezglutenowe i wegańskie, wskazane!

1. Moczymy daktyle w gorącej wodzie, gdzy będą miękkie czyli po ok. 1h, 2. Banana, masło orzechowe i olej kokosowy i blendujemy, nakońcu do blendowania dodajemy namoczone wcześniej daktyle 3. Wsypujemy do uzyskanej masy mąkę ryżową i płatki owsiane i erytrol* 4. Mieszamy wszystko łyżką 5. Formujemy 9 kul i układamy je na blasze, można a nawet należy owe kule spłaszczyć 6. Pieczemy w temperaturze 180 st. w termoobiegu przez 30 min ale należy kontrolować ciastunie Studzimy i zjadamy ! *można użyć każdego innego słodziwa lub w ogóle pominąć ten krok