Power ciastunio z masłem orzechowym
9 porcje
40 min
Łatwe
Ciastunio idealne, na bokach kruche w środku przyjemnie delikatne z wyczuwalnym masłem orzechowym, na dodatek bezglutenowe i wegańskie, wskazane!
Składniki
1 szt. Banan
10 szt. Daktyle
3 łyżka Masło orzechowe
1 łyżka Olej kokosowy
1 szklanka Mąka ryżowa
0,5 szklanka Płatki owsiane bezglutenowe
Power ciastunio z masłem orzechowym
Power ciastunio z masłem orzechowym
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
1. Moczymy daktyle w gorącej wodzie, gdzy będą miękkie czyli po ok. 1h,
2. Banana, masło orzechowe i olej kokosowy i blendujemy, nakońcu do blendowania dodajemy namoczone wcześniej daktyle
3. Wsypujemy do uzyskanej masy mąkę ryżową i płatki owsiane i erytrol*
4. Mieszamy wszystko łyżką
5. Formujemy 9 kul i układamy je na blasze, można a nawet należy owe kule spłaszczyć
6. Pieczemy w temperaturze 180 st. w termoobiegu przez 30 min ale należy kontrolować ciastunie
Studzimy i zjadamy !
*można użyć każdego innego słodziwa lub w ogóle pominąć ten krok
Komentarze