Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Ilośc porcji

9 porcje

Czas wykonywania

40 min

Poziom trudności

Łatwe


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Ciastunio idealne, na bokach kruche w środku przyjemnie delikatne z wyczuwalnym masłem orzechowym, na dodatek bezglutenowe i wegańskie, wskazane!

Składniki

1 szt. Banan
10 szt. Daktyle
3 łyżka Masło orzechowe
1 łyżka Olej kokosowy
1 szklanka Mąka ryżowa
0,5 szklanka Płatki owsiane bezglutenowe

Opis wykonania

1. Moczymy daktyle w gorącej wodzie, gdzy będą miękkie czyli po ok. 1h, 2. Banana, masło orzechowe i olej kokosowy i blendujemy, nakońcu do blendowania dodajemy namoczone wcześniej daktyle 3. Wsypujemy do uzyskanej masy mąkę ryżową i płatki owsiane i erytrol* 4. Mieszamy wszystko łyżką 5. Formujemy 9 kul i układamy je na blasze, można a nawet należy owe kule spłaszczyć 6. Pieczemy w temperaturze 180 st. w termoobiegu przez 30 min ale należy kontrolować ciastunie Studzimy i zjadamy ! *można użyć każdego innego słodziwa lub w ogóle pominąć ten krok
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych