Pstrąg z masłem i koperkiem
1 porcje
150 min
Łatwe
Pyszne i lekkie danie dla miłośników ryb
Składniki
1 szt. świeży pstrąg
do smaku szczypta sól
do smaku szczypta pieprz cytrynowy
3 szt. ząbki czosnku
1/2 łyżeczka tymianek
1 szt. pęczek koperku
3 łyżka masło
Pstrąg z masłem i koperkiem
Pstrąg z masłem i koperkiem
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Pstrąga dokładnie umyć, osuszyć i natrzeć z wierzchu i od środka solą, pieprzem, tymiankiem i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Rybę wstawić do lodówki na 2 godziny. Po tym czasie do środka ryby włożyć masło, posiekany koperek i 2 plasterki limonki. Rybę ułożyć na blaszce wyścielonej papierem do pieczenia i włożyć do nagrzanego piekarnika do 180 C i piec 20 minut. Po upieczeniu udekorować plasterkami limonki.
Komentarze