Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

4 porcje

Poziom trudności

Średnie


Do tej potrawy użyjesz:
Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Aromatyczna pasta z pieczonego bakłażana doprawiona pestkami granatu i świeżą miętą. Sprytne przepisy na pasty do dobry sposób, by urozmaicić codzienne śniadania.

Składniki

1 szt. duży bakłażan
2 łyżka pasta sezamowa Tahini
sok z ćwiartki cytryny
ząbek czosnku
oliwa z oliwek
kumin
sól
pieprz
pestki granatu
świeża mięta

Opis wykonania

1. Bakłażana przekrój wzdłuż, skrop oliwą i piecz w piekarniku w temperaturze 190°C, do czasu
aż miąższ będzie całkiem miękki.
2. Miąższ upieczonego bakłażana ostudź, przełóż do pojemnika blendera.
3. Dodaj czosnek, Tahini, sok z cytryny, oliwę z oliwek (ok. 2 łyżki) i przyprawy.
4. Całość zblenduj na gładką pastę.
5. Podawaj posypane posiekaną miętą i pestkami granatu.

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych