Pudding z tapioki
2 porcje
30 min
Łatwe
Pyszny waniliowo-klonowy pudding z tapioki z dodatkiem mandarynek
Składniki
1/2 szklanka tapioka drobna
2 szklanka mleko
2 łyżka syrop klonowy
1 łyżeczka ekstrakt waniliowy
Pudding z tapioki
Pudding z tapioki
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Drobna tapiokę gotujemy na mleku, do którego dodajemy syrop klonowy.
(ja użyłam zwykłego mleka, ale można gotować na kokosowym wtedy zmienimy smak puddingu)
Tapioka będzie gotowa kiedy zrobi się gęsta a ziarenka prawie przezroczyste.
Do ugotowanego puddingu dodajemy ekstrakt waniliowy, mieszamy i przekładamy do miseczek wyłożonych kawałkami mandarynek (ja wybrałam te z puszki,bo nie trzeba ich już obierać z białych błonek)
Komentarze