Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Warzywa al forno

Opis wykonania

Zapiekane pomidory, ziemniaki, papryka, cukinia, koper włoski.

baner reklamowy maszynki do mielenia

Rozgrzać komorę gotowania. Pomidory naciąć na krzyż, włożyć do pertorowanego pojemnika i wstawić do komory gotowania. Pod spód wsunąć pojemnik nieperforowany. Gotować na parze według przepisu. Zdjąć skórkę z pomidorów i pokroić w plasterki. Natłuścić łyzką oliwy nieperforowany pojemnik lub szklaną formę do zapiekanek. Obrać ziemniaki, pokroić w plasterki i napełnić nimi pojemnik do gotowania.Ząbek czosnku obrać ze skórki i pokroić w plasterki. Oderwać listki oregano, posiekać grubo i wymieszać z czosnkiem i plasterkami ziemniaków. Doprawić do smaku pieprzem i solą.Na wierzchu ułożyc całe gałązki rozmarynu. Pokroić paprykę w kawałki, cukinię ze skórką w plasterki, a koper włoski w cienkie paseczki. Wszystko wymieszać, posolić i ułożyć na ziemniakach. Warzywa przykryć plasterkami pomidorów, posolić i skropić olejem. Piec według przepisu.

 

Sposób nastawiania:

Gotowanie na parze w temperaturze 100⁰C  w rozgrzanym piekarniku.
Pomidory: 1-2 minut.
Pieczenie: gorące powietrze +&n