Prosty przepis na pulpety w sosie pieczarkowym
4 porcje
45 min
Łatwe
5 (Ilość ocen: 1)
Składniki
Pulpety w sosie pomidorowym
Pulpety w sosie pomidorowym
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Do większej miski dodaj mięso, natkę, jajko, masło, kaszę mannę, sól oraz pieprz do smaku. Całość dobrze wymieszaj. Formuj pulpety i podsmaż na złoty kolor na patelni rozgrzanej na płycie grzewczej.
Pieczarki oczyść, pokrój w plastry, podsmaż na maśle klarowanym do odparowania wody i lekkiego zarumienienia. Dodaj śmietanę, sól i pieprz do smaku.
Na patelnię z sosem pieczarkowym dodaj pulpety, wymieszaj je z sosem i chwilę podsmaż.
Porada
Nie masz czasu czekać aż zagotuje się woda na makaron? Podkręć tempo przygotowania potraw za pomocą funkcji PowerBoost w płycie indukcyjnej marki Bosch. Pozwala ona zwiększyć moc wybranego pola grzewczego o 50%.
Komentarze