Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs

Prosty przepis na pulpety w sosie pieczarkowym

Pulpety w sosie pomidorowym
Ilośc porcji

4 porcje

Czas wykonywania

45 min

Poziom trudności

Łatwe

Ocena

5 (Ilość ocen: 1)


Pulpety w sosie pomidorowym to klasyczne danie. Proste w przygotowaniu i sycące – doskonale sprawdzą się na co dzień jako obiad. Podane z ziemniakami, ryżem czy makaronem zawsze smakują przepysznie.

Składniki

400 g - mięsa mielonego z indyka
1 łyżka - natki pietruszki (posiekana)
1 łyżka - miękkiego masła
1 szt. - jajko
1 łyżka - kaszy manny
1 łyżeczka - masła do wody
1 łyżka - oliwy do smażenia
400 g - pieczarek
2 łyżki - masła niesolonego
4 łyżki - śmietany 18%
100 ml - wody
- sól i pieprz do smaku

Opis wykonania

Krok 1

Do większej miski dodaj mięso, natkę, jajko, masło, kaszę mannę, sól oraz pieprz do smaku. Całość dobrze wymieszaj. Formuj pulpety i podsmaż na złoty kolor na patelni rozgrzanej na płycie grzewczej.

Krok 2

Pieczarki oczyść, pokrój w plastry, podsmaż na maśle klarowanym do odparowania wody i lekkiego zarumienienia. Dodaj śmietanę, sól i pieprz do smaku.

Krok 3

Na patelnię z sosem pieczarkowym dodaj pulpety, wymieszaj je z sosem i chwilę podsmaż.

Porada

Nie masz czasu czekać aż zagotuje się woda na makaron? Podkręć tempo przygotowania potraw za pomocą funkcji PowerBoost w płycie indukcyjnej marki Bosch. Pozwala ona zwiększyć moc wybranego pola grzewczego o 50%. 



Bosh Logo
Bosh
Oceń przepis
Średnia ocen: 5, Ilość ocen: 1
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych

Powiązane przepisy