Prosty przepis na pulpety w sosie pieczarkowym
 
                                            4 porcje
45 min
Łatwe
5 (Liczba ocen: 2)
Składniki
Wartości odżywcze
Pulpety w sosie pieczarkowym
Pulpety w sosie pieczarkowym
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
 
                        Do większej miski dodaj mięso, natkę, jajko, masło, kaszę mannę, sól oraz pieprz do smaku. Całość dobrze wymieszaj. Formuj pulpety i podsmaż na złoty kolor na patelni rozgrzanej na płycie grzewczej.
 
                        Pieczarki oczyść, pokrój w plastry, podsmaż na maśle klarowanym do odparowania wody i lekkiego zarumienienia. Dodaj śmietanę, sól i pieprz do smaku.
 
                        Na patelnię z sosem pieczarkowym dodaj pulpety, wymieszaj je z sosem i chwilę podsmaż.
Porada
Nie masz czasu czekać aż zagotuje się woda na makaron? Podkręć tempo przygotowania potraw za pomocą funkcji PowerBoost w płycie indukcyjnej marki Bosch. Pozwala ona zwiększyć moc wybranego pola grzewczego o 50%.
 
                         
                             
                             
                 
                 
    -thumb.webp) 
                     
                     
                     
     
         
         
         
       
       
       
       
       
      
Komentarze