Prosty przepis na pulpety w sosie pieczarkowym

4 porcje
45 min
Łatwe
5 (Liczba ocen: 1)
Składniki
Wartości odżywcze
Pulpety w sosie pieczarkowym
Pulpety w sosie pieczarkowym
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania

Do większej miski dodaj mięso, natkę, jajko, masło, kaszę mannę, sól oraz pieprz do smaku. Całość dobrze wymieszaj. Formuj pulpety i podsmaż na złoty kolor na patelni rozgrzanej na płycie grzewczej.

Pieczarki oczyść, pokrój w plastry, podsmaż na maśle klarowanym do odparowania wody i lekkiego zarumienienia. Dodaj śmietanę, sól i pieprz do smaku.

Na patelnię z sosem pieczarkowym dodaj pulpety, wymieszaj je z sosem i chwilę podsmaż.
Porada
Nie masz czasu czekać aż zagotuje się woda na makaron? Podkręć tempo przygotowania potraw za pomocą funkcji PowerBoost w płycie indukcyjnej marki Bosch. Pozwala ona zwiększyć moc wybranego pola grzewczego o 50%.

Komentarze