Razowe fusilli z wędzoną makrelą
2 porcje
20 min
Łatwe
Składniki
Razowe fusilli z wędzoną makrelą
Razowe fusilli z wędzoną makrelą
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Pierwszym krokiem jest ugotowanie makaronu al dente w lekko osolonej wodzie. W trakcie gotowania makaronu można spokojnie zabrać się za przygotowanie aromatycznych dodatków. Na patelni rozgrzewam pół łyżeczki oliwy z oliwek,pomidory suszone kroję na paski lub wrzucam w całości w zależności od preferencji. Chwilkę szklę je na oliwie.Odcedzamy makaron nie przepłukując go zimną wodą dzięki czemu składniki łatwiej się połączą.Wrzucam makaron do pomidorków z patelni,dolewam pół łyżeczki zalewy ze słoiczka z pomidorami suszonymi,doprawiam solą i pieprzem i sokiem z cytryny.Makrelę obieram pozbywając się ości.Wykładam makaron na talerz dodając na wierzch makrelę.Siekam pietruszkę i posypuję danie. Voilà! :)
Komentarze