Rurki z ciasta francuskiego z kremem budyniowym
16 porcje
60 min
Łatwe
Składniki
Rurki z ciasta francuskiego z kremem budyniowym
Rurki z ciasta francuskiego z kremem budyniowym
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Ciasto francuskie pokrój na 16 pasków. Każdy pasek zawiń na foremki do rurek. Rurki posmaruj białkiem i posyp cukrem. Piecz w piekarniku przez 15 minut w 180 stopniach. Rurki powinny być rumiane.
Do rondelka dodaj: mleko, budyń, cukier waniliowy, mąką ziemniaczaną (opcjonalnie cukier) i ustaw na małym ogniu. Gotuj cały czas, mieszając do uzyskania jednolitej gęstej konsystencji. Odstaw do lekkiego przestudzenia.
Porada
Jak ustawić temperaturę, rodzaj grzania i czas pieczenia? Już nie musisz się nad tym zastanawiać. System PerfectChef w piekarnikach marki Bosch wyręczy Cię w główkowaniu.
Do worka szprycowego przełóż ciepły krem budyniowy i szprycuj nim rurki. Po zakończeniu pozostaw je do ostygnięcia.
Komentarze