Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Wypróbuj przepis, dodaj komentarz ze zdjęciem i wygraj! Dowiedz się więcej
Szczegóły w regulaminie.


Sajgonki z figami i orzechami

Sajgonki z figami i orzechami
Ilośc porcji

2 porcje

Czas wykonywania

5 min

Poziom trudności

Łatwe


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
To zdrowsza wersja sprng rollsów, która pełnym garściami czerpie z sezonu na figi.

Składniki

4 szt. arkusze papieru ryżowego
4 łyżka jogurtu greckiego lub serka mascarpone
1 garść orzechów włoskich
2 szt. świeże figi

Opis wykonania

Jedną figę pokroić w plasterki i odłożyć na późnej. Drugą pokroić na małe kawałki i wymieszać z posiekanymi orzechami i jogurtem. Arkusz papieru ryżowego włożyć na chwilkę do ciepłej wody szorstką stroną do góry. Po wyjęciu z wody odłożyć na deskę, na środku ułożyć kilka plasterków figi i czubatą łyżkę nadzienia orzechowo-figowego. Zawinąć całość jak sajgonkę. podawać od razu albo zapakować sobie na pyszne drugie śniadanie.
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych