Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
TOP 10 przepisów miesiąca
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

2 porcje

Czas wykonywania

5 min

Poziom trudności

Łatwe


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
To zdrowsza wersja sprng rollsów, która pełnym garściami czerpie z sezonu na figi.

Składniki

4 szt. arkusze papieru ryżowego
4 łyżka jogurtu greckiego lub serka mascarpone
1 garść orzechów włoskich
2 szt. świeże figi

Opis wykonania

Jedną figę pokroić w plasterki i odłożyć na późnej. Drugą pokroić na małe kawałki i wymieszać z posiekanymi orzechami i jogurtem. Arkusz papieru ryżowego włożyć na chwilkę do ciepłej wody szorstką stroną do góry. Po wyjęciu z wody odłożyć na deskę, na środku ułożyć kilka plasterków figi i czubatą łyżkę nadzienia orzechowo-figowego. Zawinąć całość jak sajgonkę. podawać od razu albo zapakować sobie na pyszne drugie śniadanie.

Porada Szefa

Co zrobić, żeby olej nie pryskał podczas smażenia?

Podczas smażenia tłuszcz często pryska na wszystkie strony, brudząc kuchenkę, blat i ubranie. Dowiedz się co zrobić żeby olej nie pryskał podczas smażenia.

Bosh
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Liczba ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych