Sajgonki z figami i orzechami
2 porcje
5 min
Łatwe
To zdrowsza wersja sprng rollsów, która pełnym garściami czerpie z sezonu na figi.
Składniki
4 szt. arkusze papieru ryżowego
4 łyżka jogurtu greckiego lub serka mascarpone
1 garść orzechów włoskich
2 szt. świeże figi
Sajgonki z figami i orzechami
Sajgonki z figami i orzechami
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Jedną figę pokroić w plasterki i odłożyć na późnej. Drugą pokroić na małe kawałki i wymieszać z posiekanymi orzechami i jogurtem. Arkusz papieru ryżowego włożyć na chwilkę do ciepłej wody szorstką stroną do góry. Po wyjęciu z wody odłożyć na deskę, na środku ułożyć kilka plasterków figi i czubatą łyżkę nadzienia orzechowo-figowego. Zawinąć całość jak sajgonkę. podawać od razu albo zapakować sobie na pyszne drugie śniadanie.
Komentarze