Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

2 porcje

Czas wykonywania

30 min

Poziom trudności

Łatwe


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Mocno wiosenna zupa krem z zielonego groszku z orkiszowymi waflami.

Składniki

1/2 szt. cebula
czosnek
200 g groszek zielony (mrożony)
serek topiony (naturalny)
1 łyżeczka olej kokosowy
1 szczypta sól
1 szczypta pieprz
500 ml bulion warzywny
4 szt. wafle orkiszowe
2 szt. ziemniaki

Opis wykonania

1. W garnku rozgrzewamy olej kokosowy i podsmażamy na nim pokrojoną cebulę w kostkę i czosnek przeciśnięty przez praskę. 2. Dodajemy ziemniaki obrane i pokrojone w drobną drobną kostkę oraz groszek i chwilę podsmażamy. 3. Całość zalewamy bulionem i gotujemy ok 20 minut. 4. Dodajemy serek topiony i wszystko blendujem na gładką zupę. Doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy z waflami. Smacznego.
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych