Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

4 porcje

Czas wykonywania

40 min

Poziom trudności

Łatwe


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Przekąska idealna na fazę pucharową mistrzostw!

Składniki

200 g - warzyw np. buraków, pasternaku, batatów, kapusty, marchewki, jarmużu
2 łyżki - oliwy z oliwek
- mieszanka ziół
- sól morska

Opis wykonania

Obierz warzywa i pokrój je w cienkie plasterki o grubości 1,5 mm. Najłatwiej kroić za pomocą Robota kuchennego (użyj akcesorium do krojenia o grubości plastrów 1,5 mm). Nie solić warzyw, aby nie puściły wody.

Spryskaj warzywa odrobiną oleju i posyp ziołami, wedle uznania.

Rozłóż równomiernie na tacce do smażenia Air Fry. Nie układaj chipsów jeden na drugim, ale w miarę możliwości zachowaj je w jednej warstwie.

Piecz zgodnie ze wskazówkami. W połowie pieczenia odwróć chipsy, aby nie przywarły do tacki i uzyskały maksymalną chrupkość.

Wskazówka: Funkcja Air Fry 140°C, 30 minut


Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych