Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs

Świderki w pesto śledziowo-kapuścianym i pieczonym śledziem

Świderki w pesto śledziowo-kapuścianym i pieczonym śledziem
Ilośc porcji

2 porcje

Czas wykonywania

40 min

Poziom trudności

Łatwe


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Niezwykłe połączenie staropolskich smaków.

Składniki

5 szt. Świeże śledzie - tuszki
30 dkg Kapusta kiszona
Koncentrat pomidorowy
Makaron świderki
Pomidorki do dekoracji
Sól himalajska gruboziarnista
Pieprz
Szałwia
Cząber
Tymianek
Rozmaryn
Kminek cały i mielony
Papryka czerwona

Opis wykonania

Wysmaruj żaroodporne naczynie i ułóż w nim śledzie, posyp przyprawami i włóż do piekarnika nagrzanego do 180*C na 15 minut. W tym czasie ugotuj makaron świderki al dente. Zblenduj 3 upieczone śledzie, kapustę kiszoną, kminek na gładką masę. Na głęboki talerz wyłóż makaron, pesto, kawałki pieczonego śledzia, udekoruj ogonkami śledzia pomidorkami. Smacznego
Tagi
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych