Świderki w pesto śledziowo-kapuścianym i pieczonym śledziem
2 porcje
40 min
Łatwe
Niezwykłe połączenie staropolskich smaków.
Składniki
5 szt. Świeże śledzie - tuszki
30 dkg Kapusta kiszona
Koncentrat pomidorowy
Makaron świderki
Pomidorki do dekoracji
Sól himalajska gruboziarnista
Pieprz
Szałwia
Cząber
Tymianek
Rozmaryn
Kminek cały i mielony
Papryka czerwona
Świderki w pesto śledziowo-kapuścianym i pieczonym śledziem
Świderki w pesto śledziowo-kapuścianym i pieczonym śledziem
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Wysmaruj żaroodporne naczynie i ułóż w nim śledzie, posyp przyprawami i włóż do piekarnika nagrzanego do 180*C na 15 minut. W tym czasie ugotuj makaron świderki al dente. Zblenduj 3 upieczone śledzie, kapustę kiszoną, kminek na gładką masę. Na głęboki talerz wyłóż makaron, pesto, kawałki pieczonego śledzia, udekoruj ogonkami śledzia pomidorkami. Smacznego
Komentarze