Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Ilośc porcji

8 porcje

Czas wykonywania

30 min

Poziom trudności

Łatwe


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Kruchy, aromatyczny spód, pyszny karmel z daktyli i masła orzechowego, a na wierzchu gorzka czekolada. To musi być dobre połączenie!

Składniki

150 g Mąka owsiana
50 g Mąka migdałowa
120 g Olej kokosowy, stała konsystencja
1 szt. Żółtko
1 łyżka Ksylitol
350 g Suszone daktyle
90 g Masło orzechowe
1 łyżka Olej kokosowy, roztopiony
1 garść Orzeszki ziemne niesolone
1 szczypta Sól morska
30 g Gorzka czekolada 80%

Opis wykonania

Mąki, olej, żółtko i ksylitol wymieszać i zagnieść ciasto. Wylepić nim formę do tarty i piec ok. 10 minut w temperaturze 190 stopni. Zostawić do przestudzenia. Daktyle zalać wrzątkiem na 10 minut, odlać wodę, odcisnąć je i zblendować do konsystencji pasty. Dodać masło orzechowe, sól, łyżkę oleju, zblendować do połączenia. Dorzucić orzeszki i wymieszać. Taką masę wyłożyć na ciasto. Na wierzch wylać roztopioną czekoladę. Schłodzić w lodówce przez godzinę.
Tagi
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
Lalaxo
borze szumiący! aż ślinka cieknie ;p