Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Wypróbuj przepis, dodaj komentarz ze zdjęciem i wygraj! Dowiedz się więcej
Szczegóły w regulaminie.


Muffinki z przepiórczymi jajeczkami

Muffinki z przepiórczymi jajeczkami
Ilośc porcji

4 porcje

Poziom trudności

Średnie


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Wytrawne muffinki na bazie kasz (bezmięsne, dietetyczne, zdrowe, wegetariańskie) z niespodzianką w środku w postaci przepiórczych jajeczek.

Składniki

1/2 szklanka kasza jaglana
1/2 szklanka kasza gryczana
1/2 szklanka pęczak
1 szt. czosnek
4 szt. szalotki
2 szt. jaja kurze
12 szt. jaja przepiórcze
1 łyżka maka pełnoziarnista pszenna
3 łyżka oliwa
2 szklanka tarta bułka namoczona w mleku
2 łyżka płatki migdałowe
1 szczypta przyprawy: papryka wędzona (koniecznie ), sól, pieprz, kmin, kurkuma ,gałka muszkatołowa, chilli, imbir, szałwia, majeranek, rozmaryn

Opis wykonania

Kasze ugotować na sypko. Szalotkę i czosnek przesmażyć na oleju. Jajka przepiórcze ugotować. Do formy muffinkowej (12 szt.) nałożyć płatki migdałowe. Zmiksować pozostałe składniki i włożyć masę do muffinek. Ugotowane jajeczka delikatnie wcisnąć do środka. Piec w nagrzanym piekarniku do 170 stopni Celsjusza ok.15-20 min. Podawać same lub z sosami, dipami, itd. Smacznego!
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych