Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
TOP 10 przepisów miesiąca
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs

Praliny z kokosa na wegański sposób

Wegańskie praliny kokosowe wg przepisu Savory or Sweet
Ilośc porcji

4 porcje

Czas wykonywania

30 min

Poziom trudności

Łatwe


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Prosty wegański deser zadowoli nawet największego łasucha!

Składniki

100 g Suszone mango
130 g Wiórki kokosowe
80 g Olej kokosowy
20 g Syrop klonowy
1 garść Skórka z cytryny

Opis wykonania

  1. Suszone mango zalej wrzątkiem i odstaw na 30 minut.
  2. Po pół godziny odcedź mango z wody i umieść w misce.
  3. Do mango wlej rozpusczony olej kokosowy, dodaj wiórki kokosowe, skórkę cytrynową i syrop klonowy.
  4. Wszystkie składniki zblenduj na dość jednolitą, klejącą masę.
  5. Formuj kulki, obtaczaj je w wiórkach kokosowych i włóż do lodówki (lub na 15 minut w zamrażalniku).

Gotowe!

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych