Praliny z kokosa na wegański sposób
4 porcje
30 min
Łatwe
Prosty wegański deser zadowoli nawet największego łasucha!
Składniki
100 g Suszone mango
130 g Wiórki kokosowe
80 g Olej kokosowy
20 g Syrop klonowy
1 garść Skórka z cytryny
Wegańskie praliny kokosowe wg przepisu Savory or Sweet
Wegańskie praliny kokosowe wg przepisu Savory or Sweet
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
- Suszone mango zalej wrzątkiem i odstaw na 30 minut.
- Po pół godziny odcedź mango z wody i umieść w misce.
- Do mango wlej rozpusczony olej kokosowy, dodaj wiórki kokosowe, skórkę cytrynową i syrop klonowy.
- Wszystkie składniki zblenduj na dość jednolitą, klejącą masę.
- Formuj kulki, obtaczaj je w wiórkach kokosowych i włóż do lodówki (lub na 15 minut w zamrażalniku).
Gotowe!
Komentarze