Praliny z kokosa na wegański sposób
 
                                            4 porcje
30 min
Łatwe
                    Prosty wegański deser zadowoli nawet największego łasucha!
                
                Składniki
100 g Suszone mango
                                                            130 g Wiórki kokosowe
                                                            80 g Olej kokosowy
                                                            20 g Syrop klonowy
                                                            1 garść Skórka z cytryny
                                                    Wegańskie praliny kokosowe wg przepisu Savory or Sweet
Wegańskie praliny kokosowe wg przepisu Savory or Sweet
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
- Suszone mango zalej wrzątkiem i odstaw na 30 minut.
- Po pół godziny odcedź mango z wody i umieść w misce.
- Do mango wlej rozpusczony olej kokosowy, dodaj wiórki kokosowe, skórkę cytrynową i syrop klonowy.
- Wszystkie składniki zblenduj na dość jednolitą, klejącą masę.
- Formuj kulki, obtaczaj je w wiórkach kokosowych i włóż do lodówki (lub na 15 minut w zamrażalniku).
Gotowe!
-thumb.webp) 
                             
                             
                 
                 
     
                     
                     
     
     
                     
         
         
         
       
       
       
       
       
      
Komentarze