Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

4 porcje

Poziom trudności

Średnie


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Idealne wiosenne śniadanie - smaczne i zdrowe.

Składniki

1 szt. Gruba kromka chleba tostowego
1 szt. Jajo
Szczypiorek
Sól, pieprz
Masło i olej do smażenia

Opis wykonania

W kromce wykrój kształt - np. gwiazdę, koło, lub serce. Tostuj ok 2 minuty w tosterze do zrumienienia. W tym czasie oddziel żółtko od białka. Roztrzep lekko białko. Połóż tost na średnio rozgrzane masło z olejem i wlej część białka dociśnij tost aby białko uszczelniło spód, następnie wlej resztę białka i żółtko. Smaż pod przykryciem do takiej konsystencji jak lubisz najbardziej. Tost bardzo długo utrzymuje temperaturę jaja, podawaj ze szczypiorkiem.
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych