Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Zapiekane bakłażany kuskusem z malinami

Zapiekane bakłażany kuskusem z malinami
Ilośc porcji

4 porcje

Poziom trudności

Średnie


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
ś ocet balsamico świeża kolendra sól,pieprz do smaku mozzarella.

Składniki

1 szt. bakłażan
1 szklanka kasza kuku
1/2 szklanka świeze maliny
1 łyżka ocet balsamiko
1 łyżka kolendra
50 g mozzarella

Opis wykonania

Bakłażana przekroić wzdłużna polowy,posolić zawinąć w folię aluminiową. Wkładamy do nagrzanego piekarnika pieczemy do miękkości. Kaszę kuskus zaparzyć według przepisu na opakowaniu. Kolendę drobno siekamy przekładamy do miseczki z kuskusem. Dodajemy maliny.Doprawiamy do smaku balsamico, solą i pieprzem.Połówki bakłażanów napełniamy farszem na wierzchu układamy mozzaręllę Bakłażany układamy w naczyniu żaroodpornym pieczemy w temp 180 stopni do zarumienienia.
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych