Zapiekane jajka w boczku z pesto pietruszkowym

2 porcje
30 min
Łatwe
Składniki
Zapiekane jajka w boczku z pesto pietruszkowym
Zapiekane jajka w boczku z pesto pietruszkowym
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania

W mniejszym naczyniu do zapiekania ułóż plastry boczku, wysadź na nich 4 jaja, lekko posól.
Włóż do piekarnika na 10–12 minut w temperaturze 180°C.

W przystawce blendera zmiksuj natkę pietruszki, migdały, oliwę, sok z cytryny i wodę. Dopraw solą.
Porada
Krojenie i siekanie to czasochłonne czynności. Możesz wykonać je szybciej przy pomocy uniwersalnego rozdrabniacza do blendera ręcznego marki Bosch.


Jaja serwuj na ciepło i podawaj razem z pesto. Doskonale smakują jako dodatek do kanapek!
Smacznego!
Komentarze