Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
TOP 10 przepisów miesiąca
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs

Zapiekane jajka w boczku z pesto pietruszkowym

Zapiekane jajka w boczku z pesto pietruszkowym
Ilośc porcji

2 porcje

Czas wykonywania

30 min

Poziom trudności

Łatwe


Do tej potrawy użyjesz:
Jajka zapiekane w boczku to zdecydowanie dobry pomysł na treściwe śniadanie. Pesto pietruszkowe doda mu lekkości i świeżości oraz wypełni danie smakiem. Kilka prostych składników i śniadanie mistrzów będzie gotowe.

Składniki

4 jaja
8 plastrów wędzonego boczku
pęczek natki pietruszki
3 łyżki oliwy z oliwek
2 łyżki wody
8 migdałów
1 łyżeczka soku z cytryny
sól do smaku

Opis wykonania

1

W mniejszym naczyniu do zapiekania ułóż plastry boczku, wysadź na nich 4 jaja, lekko posól. 

Włóż do piekarnika na 10–12 minut w temperaturze 180°C.

2

W przystawce blendera zmiksuj natkę pietruszki, migdały, oliwę, sok z cytryny i wodę. Dopraw solą.

Porada

Krojenie i siekanie to czasochłonne czynności. Możesz wykonać je szybciej przy pomocy uniwersalnego rozdrabniacza do blendera ręcznego marki Bosch.



Bosh Logo
Bosh
3

Jaja serwuj na ciepło i podawaj razem z pesto. Doskonale smakują jako dodatek do kanapek!
Smacznego!

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych

Powiązane przepisy