Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

1 porcje

Czas wykonywania

20 min

Poziom trudności

Łatwe


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Makaron Fusilli razowy z klasycznym,niepowtarzalnym pesto bazyliowym.

Składniki

1 szt. Bazylia świeża doniczka
70 ml Olej Tłoczony na zimno słonecznikowy nierafinowany
0,5 szt. ząbek czosnku
25 g orzeszki pinii
10 g Tarty Parmezan
1 szczypta Sól morska
1 szczypta pieprz świeżo mielony
0,5 l woda

Opis wykonania

Wszystkie składniki zmiksować rozdrabniaczem (lub mini melakserem lub blenderem), tak aby powstały małe drobinki składników, na koniec doprawić solą morską i pieprzem (można użyć moździerza). 0,5 l wody doprawić szczyptą soli zagotować i wrzucić makaron.Ugotować al dente. Ugotowany makaron nie przelewać wodą zimną dzięki czemu Pesto będzie lepiej łączyć się z resztą.Podawać ze szczyptą tartego parmezanu na wierzchu.
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych