zdrowa klasyka
1 porcje
20 min
Łatwe
Makaron Fusilli razowy z klasycznym,niepowtarzalnym pesto bazyliowym.
Składniki
1 szt. Bazylia świeża doniczka
70 ml Olej Tłoczony na zimno słonecznikowy nierafinowany
0,5 szt. ząbek czosnku
25 g orzeszki pinii
10 g Tarty Parmezan
1 szczypta Sól morska
1 szczypta pieprz świeżo mielony
0,5 l woda
zdrowa klasyka
zdrowa klasyka
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Wszystkie składniki zmiksować rozdrabniaczem (lub mini melakserem lub blenderem), tak aby powstały małe drobinki składników, na koniec doprawić solą morską i pieprzem (można użyć moździerza).
0,5 l wody doprawić szczyptą soli zagotować i wrzucić makaron.Ugotować al dente. Ugotowany makaron nie przelewać wodą zimną dzięki czemu Pesto będzie lepiej łączyć się z resztą.Podawać ze szczyptą tartego parmezanu na wierzchu.
Komentarze