Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Zupa krem z pieczonej dyni

Opis wykonania

z grzankami i złocistą cebulką.Polecam.

Do garnka wrzucamy porcję rosołową,zalewamy wodą,lekko solimy,gotujemy wywar ok.1h na średnim ogniu.W między czasie dynie obieramy,oczyszczamy z nasion,kroimy na kawałki,przekładamy na blachę,polewamy oliwą z oliwek,posypujemy imbirem,lekko solimy,wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180`C aż się dobrze zrumienią.W między czasie marchewki,ziemniaka obieramy płuczemy,kroimy w talarki.W drugim garnku rozgrzewamy kostkę masła wrzucamy marchewkę,ziemniaki podsmażamy na małym ogniu aż zmiękną.Do garnka wrzucamy pieczoną dynię,zalewamy przecedzonym wywarem.Miksujemy blenderem,doprawiamy do smaku,gotujemy zupę jeszcze ok 20 minut na małym ogniu.W między czasie z bułek robimy nie wielkie grzanki.Cebulę drobno kroimy w kostkę i podsmażamy na maśle.Zupę rozlewamy na talerze,Podajemy z grzankami i cebulką,posypujemy posiekaną zieloną pietruszką.SMACZNEGO.