Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

4 porcje

Poziom trudności

Średnie


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
z grzankami i złocistą cebulką.Polecam.

Składniki

1 i 1/2 kg. dyni
3 średnie marchewki
1 duży ziemniak
2 średnie cebule
1 i 1/2 kostki masła
2 bułki pszenne
pęczek zielonej pietruszki
4 łyżki oliwy z oliwek
1 porcja rosołowa
sól,pieprz,imbir do smaku-

Opis wykonania

Do garnka wrzucamy porcję rosołową,zalewamy wodą,lekko solimy,gotujemy wywar ok.1h na średnim ogniu.W między czasie dynie obieramy,oczyszczamy z nasion,kroimy na kawałki,przekładamy na blachę,polewamy oliwą z oliwek,posypujemy imbirem,lekko solimy,wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180`C aż się dobrze zrumienią.W między czasie marchewki,ziemniaka obieramy płuczemy,kroimy w talarki.W drugim garnku rozgrzewamy kostkę masła wrzucamy marchewkę,ziemniaki podsmażamy na małym ogniu aż zmiękną.Do garnka wrzucamy pieczoną dynię,zalewamy przecedzonym wywarem.Miksujemy blenderem,doprawiamy do smaku,gotujemy zupę jeszcze ok 20 minut na małym ogniu.W między czasie z bułek robimy nie wielkie grzanki.Cebulę drobno kroimy w kostkę i podsmażamy na maśle.Zupę rozlewamy na talerze,Podajemy z grzankami i cebulką,posypujemy posiekaną zieloną pietruszką.SMACZNEGO.
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych