Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Ilośc porcji

4 porcje

Poziom trudności

Średnie


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Pyszna, aromatyczna i bardzo pożywna, przy okazji smakuje dzieciom!

Składniki

1 kg młoda marchew
1 szt. świeży ananas
250 ml bulion warzywny
1/2 łyżeczka kurkuma
1 łyżeczka imbir
400 ml mleczko kokosowe
10 szt. pestki dyni do podania
1 szt. mała cebula
2 łyżka masło
1 szczypta sól, pieprz do smaku

Opis wykonania

Masło roztapiamy w rondelku, przekładamy obraną i pokrojoną w słupki marchewkę. Chwilę przysmażamy i zalewamy bulionem. Gotujemy do miękkości, a następnie wkładamy ananas, startą cebulę i blendujemy na gładki krem. Przyprawiamy kurkumą, imbirem i wlewamy mleczko kokosowe, opcjonalnie dodajemy sól i pieprz do smaku, ale to już według uznania. Zagotowujemy przez 5 minut i podajemy z pestkami dyni. Smacznego!
Tagi
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
Radosław
Pestki dyni wyglądają super na tej zupie. Ciekawy przepis

Powiązane przepisy