Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Zupa piwna z warzywami oraz wędzonym boczkiem

Opis wykonania

Podana z pieczonym schabem na aromatycznej grzance.Zupę polecam jest pyszna.PETARDA.

Schab luzujemy,oczyszczamy z błon,płuczemy,obtaczamy suchą marynatą wstawiamy do lodówki na ok.2godz.W między czasie boczek oraz obrane warzywa kroimy w kostkę.W garnku rozgrzewamy olej rzepakowy wrzucamy boczek oraz cebulę rumienimy,dodajemy warzywa,czosnek przeciśnięty przez praskę.Zalewamy bulionem,ciemnym i jasnym piwem.Na patelni rozgrzewamy masło dodajemy mąkę,robimy tak zwaną zasmażkę wrzucamy do zupy energicznie mieszamy aby nie powstawały grudki,gotujemy na małym ogniu,doprawiamy do smaku,wrzucamy posiekaną natkę pietruszki.Schab przekładamy na blachę wkładamy do piekarnika nagrzanego do 160`C na ok.1h.Po czasie schab wyjmujemy kroimy w cieniutki plasterki. Bagietkę kroimy w kromki o grubości ok.1cm wcieramy czosnek posypujemy oregano,skrapiamy olejem wkładamy do piekarnika i lekko rumienimy.Plasterki schabu kładziemy na grzankach.Zupę rozlewamy do miseczek,dekorujemy posiekaną zieloną cebulką,podajemy z pieczonym schabem oraz grzanką.SMACZNEGO.