Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

4 porcje

Poziom trudności

Średnie


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Szybka zupa krem o nietypowym, orientalnym smaku. Smak pomidorów i dyni podkreśla kozi ser i pestki dyni.

Składniki

2 szt. pomidory z puszki
250 g purée z dyni
250 ml bulion warzywny
1 szt. cebula
1 łyżka masło
1/3 łyżeczka kmin rzymski
1/2 łyżeczka imbir
1 szczypta gałka muszkatołowa
1 łyżka cukier
2-3 łyżka mleko
100 g ser kozi kremowy
1 garść prażone pestki dyni
1 garść natka pietruszki

Opis wykonania

1. Masło rozgrzewamy w garnku, dodajemy cebulę i kmin rzymski. Smażymy chwilę, aż cebula się zeszkli. 2. Dodajemy pomidory oraz bulion i gotujemy przez ok. 20 minut (nie za mocno i często mieszając). 3. Po tym czasie dorzucamy imbir, gałkę, cukier i dyniowe purée. Gotujemy jeszcze przez jakieś 10 minut. 4. Zupę blendujemy na gładki krem. Dolewamy odrobinę mleka. Dodajemy sól i pieprz do smaku. 5. Podajemy z prażonymi pestkami dyni, natką pietruszki i łyżką kremowego serka koziego.
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych

Powiązane przepisy