Zupa z sałaty maślanej i jabłka
4 porcje
Średnie
Składniki
Zupa z sałaty maślanej i jabłka
Zupa z sałaty maślanej i jabłka
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Zaczynij od pokrojenia w plasterki lub kostkę składników (marchewka, cukinia i ziemniaki). Wlewj oliwy do garnka i wrzuć tam warzywa. Gdy lekko się przysmażą dolej wody i duś.
Jeżeli warzywa lekko zmiękną dodaj porwaną w kawałki sałatę. Duś pod przykryciem, aż sałata zmieni kolor na ciemnozielony. Dopraw solą i pieprzem. Następnie dolej wody i trzymaj na małym ogniu jeszcze kilka minut. Następnie, za pomocą blendera zrób ze składników krem.
Porada
Nie masz czasu czekać aż zagotuje się woda na makaron? Podkręć tempo przygotowania potraw za pomocą funkcji PowerBoost w płycie indukcyjnej marki Bosch. Pozwala ona zwiększyć moc wybranego pola grzewczego o 50%.
Po dokładnym zblenderowaniu w zależności od upodobań dolewaj 1-2 szklanki wody i wymieszaj. Zupa ma ciekawy kolor i smak. Dla przełamania koloru, smaku i tekstury proponuję zupę posypać czarnuszką i chilli. Jeżeli nie masz czarnuszki, dobrze sprawdzi się również prażony sezam, czosnek niedźwiedzi, a ja następnym razem spróbuję też z trawą cytrynową.
Komentarze