Papryka faszerowana
Czy można faszerować paprykę? Oczywiście, że tak! To warzywo jest niezwykle uniwersalne i może być nie tylko dodatkiem do sałatki lub kanapek. Chrupiąca i słodka papryka idealnie nadaje się...
Czytaj więcej
Czy można faszerować paprykę?
Oczywiście, że tak! To warzywo jest niezwykle uniwersalne i może być nie tylko dodatkiem do sałatki lub kanapek. Chrupiąca i słodka papryka idealnie nadaje się do nadziewania. Faszerowana papryka sprawdzi się zarówno jako apetyczna przystawka dla gości na przyjęciu, jak i podstawa rodzinnego obiadu.
Papryka faszerowana mięsem mielonym i ryżem
Papryka faszerowana mięsem mielonym i ryżem z sosem pomidorowym to klasyczny przepis na nadziewaną paprykę. Takie połączenie jest smaczne i sycące. Można do niego dodać pieczarki i pietruszkę, które nadadzą daniu wyjątkowy smak.
Jeśli jednak nie masz ochoty na tradycyjną odsłonę nadziewanej papryki, możesz poeksperymentować. Dobrym pomysłem jest wykorzystanie do farszu do papryki serka mascarpone, dzięki czemu potrawa zyska delikatniejszy smak i kremową konsystencję nadzienia.