Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
TOP 10 przepisów miesiąca
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs

Papryka faszerowana

Papryka faszerowana

Czy można faszerować paprykę? Oczywiście, że tak! To warzywo jest niezwykle uniwersalne i może być nie tylko dodatkiem do sałatki lub kanapek. Chrupiąca i słodka papryka idealnie nadaje się...

Czytaj więcej
Papryka faszerowana
Filtry
Poziom trudności Strzałka w dół
Czas przygotowania Strzałka w dół
Dieta Strzałka w dół
Autor przepisu Strzałka w dół
Sortuj: Od najnowszych Strzałka w dół

 

Czy można faszerować paprykę?

Oczywiście, że tak! To warzywo jest niezwykle uniwersalne i może być nie tylko dodatkiem do sałatki lub kanapek. Chrupiąca i słodka papryka idealnie nadaje się do nadziewania. Faszerowana papryka sprawdzi się zarówno jako apetyczna przystawka dla gości na przyjęciu, jak i podstawa rodzinnego obiadu.

Papryka faszerowana mięsem mielonym i ryżem

Papryka faszerowana mięsem mielonym i ryżem z sosem pomidorowym to klasyczny przepis na nadziewaną paprykę. Takie połączenie jest smaczne i sycące. Można do niego dodać pieczarki i pietruszkę, które nadadzą daniu wyjątkowy smak. 

Jeśli jednak nie masz ochoty na tradycyjną odsłonę nadziewanej papryki, możesz poeksperymentować. Dobrym pomysłem jest wykorzystanie do farszu do papryki serka mascarpone, dzięki czemu potrawa zyska delikatniejszy smak i kremową konsystencję nadzienia.