Papryka nadziewana warstwowo
1 porcje
15 min
Łatwe
Papryka nadziewana jest warstwowo na przemian: kasza gryczana, pieczarki i mielona wołowina z cebulką. Wszystko pod kołderką sera. Całość zapiekana.
Składniki
1 szt. papryka
4 szt. pieczarki
10 g mieso mielone wołowe
1 szt. plasterek sera żółtego
0,5 szt. cebula
1 szt. ząbek czosnku
1 szczypta sól i pieprz
30 g kasza gryczana
Papryka nadziewana warstwowo
Papryka nadziewana warstwowo
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Kaszę gotuję w parowarze na twardość al dente. Wołowinę mielę wraz z czosnkiem i cebulą. Doprawiam solą i pieprzem. Pieczarki obieram i chwilę paruję. Odcinam łepek papryki, oczyszczam ją w środku i warstwowo układam kasza, pieczarki, mięso, kasza, pieczarki, mięso i plasterek sera. Ilość farszu zależy od wielkości papryki. Sama ją zjadam na dwa razy :) Takie śniadanie do bomba energetyczna :)
Komentarze