Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Ilośc porcji

1 porcje

Czas wykonywania

15 min

Poziom trudności

Łatwe


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Papryka nadziewana jest warstwowo na przemian: kasza gryczana, pieczarki i mielona wołowina z cebulką. Wszystko pod kołderką sera. Całość zapiekana.

Składniki

1 szt. papryka
4 szt. pieczarki
10 g mieso mielone wołowe
1 szt. plasterek sera żółtego
0,5 szt. cebula
1 szt. ząbek czosnku
1 szczypta sól i pieprz
30 g kasza gryczana

Opis wykonania

Kaszę gotuję w parowarze na twardość al dente. Wołowinę mielę wraz z czosnkiem i cebulą. Doprawiam solą i pieprzem. Pieczarki obieram i chwilę paruję. Odcinam łepek papryki, oczyszczam ją w środku i warstwowo układam kasza, pieczarki, mięso, kasza, pieczarki, mięso i plasterek sera. Ilość farszu zależy od wielkości papryki. Sama ją zjadam na dwa razy :) Takie śniadanie do bomba energetyczna :)

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
Rene
Farsz był idealnie doprawiony, a papryka wyszła soczysta i pełna smaku. Świetny przepis, na pewno powtórzę go jeszcze nie raz! Dziękuję! Dodatkowo zrobiłam jeszcze sos pomidorowy, bo narzeczony jadł kiedyś, za czasów dzieciństwa, z sosem. Zapytał więc, czy mogłabym dorobić sosu, więc pojawił się i sos :)