Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

czekoladowe ciasto bez górki :)

czekoladowe ciasto bez górki :)
Kalendarz Drukuj Kalendarz Udostępnij

Tuz przed przelaniem ciasta do tortownicy, gdy piekarnik jest juz rozgrzany owijam ją paskiem wyciętym z ręcznika, który delikatnie ale dokładnie mocze zimną wodą. Do tak przygotowanej tortownicy wylewam ciasto i wstawiam ją do pieca. Dzięki zimnej wodzie ścianki blachy nie nagrzewają się szybko i ciasto rośnie równomiernie na całej pwoierzchni co zapobiega niechcianej górce (np przy wykorzystaniu ciasta jako blaty do tortu) :) ps. na zdjęciu jeden z pięciu blatów, dlatego taki niski :)