Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs

gofry i inne smakołyki z mąki

gofry i inne smakołyki z mąki
Kalendarz Drukuj Kalendarz Udostępnij

Przez swoją niewiedzę wyrzuciłam dwie gofrownice... Gofry wychodziły mi dopiero pod koniec pieczenia :( okazuje się, że ciasto na bazie mąki musi odstać co najmniej pół godziny. Związane jest to z włóknami glutenu (dokładnie nie potrafię tego opisać). Natomiast ciasto drożdżowe zawsze mieszamy w jedną stronę i to góra 7 minut, żeby tych włókien nie pozrywać. Smacznego!