Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Jak przyrządzić tatar z wołowiny?

Jak przyrządzić tatar z wołowiny?
Kalendarz Drukuj Kalendarz Udostępnij

Jednak ci, dla których to prawdziwe niebo w gębie, są w stanie poświęcić wiele czasu, by przygotować wyśmienitego tatara.

150 g świeżej wołowiny (najlepiej z udźca) dokładnie zmiel. Ułóż je na środku talerza i za pomocą łyżeczki zrób w nim dołek. Wlej do niego żółtko z jajka. Dookoła mięsa ułóż 1 łyżkę drobno posiekanej cebuli, 1 małego ogórka kiszonego, także posiekanego, 1 łyżkę ryby (np. sardynki w oleju) i 1 posiekanego marynowanego grzybka.

Mięso dokładnie wymieszaj ze wszystkimi składnikami. Im dłużej będziesz mieszać, tym więcej soku puszczą warzywa, a to sprawi, że całość lepiej się połączy.

Tatara dopraw solą, pieprzem, sokiem z cytryną, oliwą z oliwek i 1 łyżką musztardy. Gotowe danie udekoruj natką pietruszki lub szczypiorkiem.