Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Tatar wujka

Opis wykonania

Tatar z mięsa wołowego z kaparami.

Ziemniaki obierz i pokrój w kostkę, przerzucając przez ostrze cube cuttera w robocie Bosch. Przepłucz je wodą. Dodaj oliwę, 3 ząbki posiekanego czosnku i zioła. Piecz w piekarniku z termoobiegiem przez godzinę w temperaturze ok. 180-200°C. W połowie pieczenia przemieszaj.



Cebulę posiekaj drobno w specjalnej przystawce do siekania do blendera ręcznego. Polędwicę rozdrobnij w misie roboczej robota kuchennego do konsystencji befsztyka tatarskiego. Dodaj cebulę i oliwę, dopraw solą i pieprzem, wciśnij pół limonki dla aromatu i wbij jajko. Dokładnie wymieszaj składniki tatara.



Masło i ząbki czosnku zmiksuj w przystawce do siekania blenderem ręcznym. Z bagietki wykrój 8 podłużnych kromek i posmaruj delikatnie masłem. Piecz przez 5-10 minut w temperaturze ok. 180-200°C.



Upieczone kostki ziemniaka, musztardę i kapary dodaj do tatara i wymieszaj składniki. Gotowy befsztyk nakładaj na ciepłe grzanki i podawaj od razu.