Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

4 porcje

Poziom trudności

Średnie


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Tatar z mięsa wołowego z kaparami.

Składniki

250 g polędwicy wołowej pierwszego sortu
ziemniaki
mieszanka ziół
20 g marynowanych kaparów (ew. ogórki lub grzyby marynowane)
pieprz i sól
oliwa
jajko
cebuli
ciemna bagietka
ząbków czosnku
50-70 dkg masła
limonki
10 g musztardy stołowej

Opis wykonania

Ziemniaki obierz i pokrój w kostkę, przerzucając przez ostrze cube cuttera w robocie Bosch. Przepłucz je wodą. Dodaj oliwę, 3 ząbki posiekanego czosnku i zioła. Piecz w piekarniku z termoobiegiem przez godzinę w temperaturze ok. 180-200°C. W połowie pieczenia przemieszaj.

Cebulę posiekaj drobno w specjalnej przystawce do siekania do blendera ręcznego. Polędwicę rozdrobnij w misie roboczej robota kuchennego do konsystencji befsztyka tatarskiego. Dodaj cebulę i oliwę, dopraw solą i pieprzem, wciśnij pół limonki dla aromatu i wbij jajko. Dokładnie wymieszaj składniki tatara.

Masło i ząbki czosnku zmiksuj w przystawce do siekania blenderem ręcznym. Z bagietki wykrój 8 podłużnych kromek i posmaruj delikatnie masłem. Piecz przez 5-10 minut w temperaturze ok. 180-200°C.

Upieczone kostki ziemniaka, musztardę i kapary dodaj do tatara i wymieszaj składniki. Gotowy befsztyk nakładaj na ciepłe grzanki i podawaj od razu.

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych