Burger z wołowiny zdrowy fast food
4 porcje
35 min
Łatwe
Składniki
Domowy burger wołowy
Domowy burger wołowy
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Krok 1 Mięso wołowe przyprawiamy szczyptą soli, pieprzu, kolendry, papryki słodkiej oraz dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek. Całość mieszamy, odstawiamy na chwilę. Formujemy 4 krążki mięsne, smażymy z obu stron na małym ogniu. Krok 2 Gruszkę obieramy, kroimy na mniejsze kawałki. Na rozgrzaną patelnię wsypujemy 2 łyżki cukru, czekamy aż się rozpuści, wtedy dodajemy gruszkę i czekam aż się nam ładnie skarmelizuje. Krok 3 Bułki kroimy na pół. Na rozgrzaną patelnię nakładamy masło, gdy się rozpuści to każdą bułkę lekko podsmażamy aby później była lekko chrupiąca. Jeżeli nie chcecie można ten etap pominąć. Na każdy spód bułki nakładamy łyżeczkę sosu powstałego z wymieszania miodu i musztardy, następnie nakładamy sałatę, pokrojonego pomidora, krążek wołowy, karmelizowaną gruszkę, znowu odrobinę sosu i na wierzch bułkę. Smacznego!
Komentarze