Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Ilośc porcji

4 porcje

Czas wykonywania

35 min

Poziom trudności

Łatwe


Do tej potrawy użyjesz:
Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
To przepis na niesamowicie smaczny domowy hamburger (wołowina 100%)z karmelizowaną gruszką, pomidorem,sałatą z musztardowo-miodowym sosie :)

Składniki

600 g mielonego mięsa wołowego
ząbki czosnku
soli, pieprzu
papryki słodkiej,kolendry
pomidor
bułki
gruszka
2 łyżka cukru
sałaty
2-3 łyżki majonezu, 1 łyżka miodu

Opis wykonania

Krok 1 Mięso wołowe przyprawiamy szczyptą soli, pieprzu, kolendry, papryki słodkiej oraz dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek. Całość mieszamy, odstawiamy na chwilę. Formujemy 4 krążki mięsne, smażymy z obu stron na małym ogniu. Krok 2 Gruszkę obieramy, kroimy na mniejsze kawałki. Na rozgrzaną patelnię wsypujemy 2 łyżki cukru, czekamy aż się rozpuści, wtedy dodajemy gruszkę i czekam aż się nam ładnie skarmelizuje. Krok 3 Bułki kroimy na pół. Na rozgrzaną patelnię nakładamy masło, gdy się rozpuści to każdą bułkę lekko podsmażamy aby później była lekko chrupiąca. Jeżeli nie chcecie można ten etap pominąć. Na każdy spód bułki nakładamy łyżeczkę sosu powstałego z wymieszania miodu i musztardy, następnie nakładamy sałatę, pokrojonego pomidora, krążek wołowy, karmelizowaną gruszkę, znowu odrobinę sosu i na wierzch bułkę. Smacznego!

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
Babylington
Najlepsze burgery to zdecydowanie te z mięsa wołowego.