Roladki schabowe z szynką parmeńską,prażonymi płatkami migdałòw i serem żòłtym
Roladki schabowe z szynką parmeńską,prażonymi płatkami migdałòw i serem żòłtym Schab umyć i osuszyć,pokroić na ok 1.5-2cm plastry,rozbić cienko i każdy plaster opròszyć solą, pieprzem i posmarować musztardą.Odstawic na min 30 minut. W międzyczasie na suchej patelni prażyć ok 5 minut płatki migdałòw. Na schab położyć plasterki szynki,dodać migdały,posiekaną natkę pietruszki i kawałek sera żòłtego.Zwinąć jak krokiety i panierować w jajku i bułce tartej.Smażyć z każdej strony na wolnym ogniu. Rolady podałam z puree,duszoną cebulką,ogòrkiem kiszonym i sałatką z czerwonej kapusty. Smacznego!