Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
TOP 10 przepisów miesiąca
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs

Sekret udanych ptysi

Sekret udanych ptysi
Kalendarz Drukuj Kalendarz Udostępnij

Dobre zaparzenie mąki to najważniejsza zasada przy przygotowywaniu ciasta ptysiowego.Mieszając podgrzewaj ciasto przez 2-3 minuty,aż będzie szkliste.Gdy wystygnie wbij jajka i zmiksuj ciasto.A podczas pieczenia nie wolno otwierać drzwi piekarnika,bo ciasto opadanie.Ptysie pięknie wyrosną.