Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Babeczki szarlotkowe z żurawiną i pianką

Opis wykonania

Babeczki szarlotkowe z żurawiną i pianką- bez glutenu

Ciasto: Mąki, skrobię (75g) masło, olej kokosowy, ksylitol (25g), 3 żółtka, ekstrakt z wanilii umieścić w miscie, dokładnie zagnieść zwracając uwagę na grudnki oleju kokosowego, które trzeba zlikwidować. Ciastem wykleić foremki na muffiny wcześniej wysmarowane masłem i opruszone mąką- ja użyłam foremki sylikonowej, która sprawdziła się bardzo dobrze, bo nic nie przywiera. Schodzić ciasto w lodówce. Po chwili wyjąć i podpiec w temp 200 stopni C około 13 min do zarumienienia. wyjąć i wystudzić. Mus jabłkowy: Jabłka włożyc do garnka i posypać cynamonem, wymieszać, gotować do zmieknęcia jabłek. Pianka: 3 białka ubić na sztywno, dodać ksylitol (40g) ubić, dodać skrobię (2 łyżeczki), ubić. Na podpieczone babeczki wyłożyć jabłka, dodać kilka kulek żurawin, pianę z białek przełożyłam do rękawa i wyciskałam na babeczki. piec całość 30 min w 150 stopni C.

Bosch do kuchni