Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Babka frankfurcka

Opis wykonania

Babka z ciasta ucieranego z kremem z masła, posypana wiórkami krokantowymi.

Wyjątkowy przepis na babkę, która stanie się ozdobą świątecznego stołu.

Opis przygotowania:

  1. Z podanych składników przygotuj ciasto ucierane. Nasmaruj formę do babki. Wlej ciasto i piecz babkę w podany sposób.
  2. Po upieczeniu i ostudzeniu babkę dwukrotnie przekrój.
  3. Z mleka, cukru, budyniu w proszku i soli zrób budyń.
  4. Przy studzeniu mieszaj tak, żeby nie powstał kożuch.
  5. Masło utrzyj na puszystą masę i stopniowo dodawaj zimny budyń waniliowy.
  6. Połową powstałej masy kremowej napełnij babkę a resztą posmarowuj ją od zewnątrz.
  7. Śmietanę ubij na sztywną pianę i przełóż ją do strzykawki lub woreczka.
  8. Na babce zrób 20 plamek z bitej śmietany.
  9. Na każdej z nich połóż wisienkę cocktailową.

Sposób nastawiania:

Piekarnik: gorące powietrze 170-180⁰C oraz mikrofalówka 90 W, 30-40 minut.

TIP:

  • Możesz zmienić smak kremu maślanego dodając 2-3 łyżki stołowe rumu.