Ziemniaki pieczone z rozmarynem

4 porcje
60 min
Łatwe
4.67 (Liczba ocen: 3)
Składniki
Ziemniaki pieczone z rozmarynem
Ziemniaki pieczone z rozmarynem
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Ziemniaki obieramy, myjemy i osuszamy. Jeśli są zbyt duże to kroimy je na pół. Na blaszce rozkładamy papier do pieczenia.
Oliwę wlewamy do miski i każdego ziemniaka dokładnie smarujemy za pomocą pędzelka.
Rozkładamy ziemniaki na blaszce i solimy z każdej strony. Następnie kładziemy po kawałku rozmarynu na każdego kartofla.
Pieczemy w nagrzanym do 200 stopni piekarniku przez 45 minut.
Upieczone ziemniaki przekładamy na talerze i posypujemy świeżym koperkiem.
Ziemniaki z rozmarynem możemy podawać jako osobne danie z maślanką lub dodatek do obiadu. Świetnie pasują do różnego rodzaju mięs oraz z ulubioną surówką.
Komentarze