Ostra pizza z salami

4 porcje
Średnie
5 (Liczba ocen: 3)
Składniki
Ostra pizza z salami
Ostra pizza z salami
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Ze wszystkich składników zagnieść ciasto i pozostawić na 30 minut do wyrośnięcia. Głęboką blachę do pieczenia posmarować cienką warstwą oliwy i równomiernie rozwałkować na niej ciasto. Wielokrotnie ponakłuwać widelcem i ponownie odstawić do wyrośnięcia na 20 minut. Ciasto posmarować przecierem pomidorowym. Posypać ziołami, solą i pieprzem. Od pepperoni poobcinać ogonki. Pepperoni poprzekrawać wzdłuż i usunąć pestki. Poukładać na pizzy wraz z osączonymi pieczarkami i plasterkami kiełbasy. Doprawić. Posypać tartym serem i piec, jak podano poniżej. Sposób nastawiania: grzanie górne/dolne 210-230⁰C, 25-35 minut.
Komentarze