Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
TOP 10 przepisów miesiąca
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Bananowe placki z serkiem i prażonym słonecznikiem

Bananowe placki z serkiem i prażonym słonecznikiem
Ilośc porcji

1 porcja

Czas wykonywania

20 min

Poziom trudności

Łatwe


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Bananowe placki z serkiem wiejskim i prażonym słonecznikiem, gdzie posypki i dodatki można zmieniać wedle uznania. Są uniwersalne i bardzo smaczne.

Składniki

1 szt. banan
1 szt. jajko
1/2 łyżeczka mąka żytnia razowa
1 łyżka pestki słonecznika
100 g serek wiejski
1 łyżeczka olej kokosowy

Opis wykonania

Banana rozgnieść widelcem, dodać jajko, mąke i zmiksować (można dodać szczyptę cynamonu). Usmażyć na patelni na oleju kokosowym. Na ciepłe placki wyłożyć serek wiejski i uprażone wcześniej na suchej patelni pestki słonecznika, które można zamieniać wedle uznania na ulubione dodatki (np.płatki migdała, pestki dyni, wiórki kokosowe, orzechy, kakao, rodzynki, itp.) Smacznego!

Porada Szefa

Co zrobić, żeby olej nie pryskał podczas smażenia?

Podczas smażenia tłuszcz często pryska na wszystkie strony, brudząc kuchenkę, blat i ubranie. Dowiedz się co zrobić żeby olej nie pryskał podczas smażenia.

Bosh
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Liczba ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
anlovi
Szybkie,łatwe a co najważniejsze zdrowe.