Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Ilośc porcji

4 porcje

Czas wykonywania

60 min

Poziom trudności

Łatwe


Do tej potrawy użyjesz:
Pieczone bataty w miodzie z chilii to świetny dodatek do mięs, ale sprawdzą się również jako przekąska.

Składniki

1 kg - batatów
2 łyżki - miodu
2 szt. - papryczki chili
50 ml - oliwy z oliwek
- sok z limonki
1 ząbek - czosnku (posiekany)
- sól morska do smaku

Opis wykonania

Krok 1

Bataty umyj, wyszoruj i pokrój w kostkę 2x2 cm, przełóż do miski.

Dodaj resztę składników i dobrze wymieszaj.

Krok 2

Odstaw na 30 min, żeby bataty przeszły smakiem, a po tym czasie włóż do piekarnika.

Porada

Para i ciepło to duet idealny! Dlatego piekarnik marki Bosch z dodatkiem pary to gwarancja miękkich i soczystych potraw. 



Bosh Logo
Bosh
Krok 3

Piecz w piekarniku przez 20 minut w temp. 180°C

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
Marta
Super przepis, myślę, że sprawdzi się jako dodatek do grilla.
bsylvia
Super przepis, bardzo polecam!