Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

4 porcje

Czas wykonywania

60 min

Poziom trudności

Łatwe


Do tej potrawy użyjesz:

Składniki

1 kg batatów
2 łyżki miodu
2 sztuki papryczki chili (średnio ostre)
50 ml oliwy z oliwek
sok z 1 limonki
1 ząbek czosnku (posiekany)
Sól morska - do smaku

Opis wykonania

Bataty umyj, wyszoruj i pokrój w kostkę 2x2 cm, przełóż do miski.

Dodaj resztę składników i dobrze wymieszaj.

Odstaw na 30 min, żeby bataty przeszły smakiem, a po tym czasie włóż do piekarnika.

Porada

Para i ciepło to duet idealny! Dlatego piekarnik marki Bosch z dodatkiem pary to gwarancja miękkich i soczystych potraw. 

Bosh Logo
Bosh

Piecz w piekarniku przez 20 minut w temp. 180°C

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy was zapewnić, ze publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy zakupili lub korzystali z produktu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych