Bataty pieczone w miodzie z chili
4 porcje
60 min
Łatwe
Pieczone bataty w miodzie z chilii to świetny dodatek do mięs, ale sprawdzą się również jako przekąska.
Składniki
1 kg - batatów
2 łyżki - miodu
2 szt. - papryczki chili
50 ml - oliwy z oliwek
- sok z limonki
1 ząbek - czosnku (posiekany)
- sól morska do smaku
Bataty pieczone w miodzie z chili
Bataty pieczone w miodzie z chili
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Bataty umyj, wyszoruj i pokrój w kostkę 2x2 cm, przełóż do miski.
Dodaj resztę składników i dobrze wymieszaj.
Odstaw na 30 min, żeby bataty przeszły smakiem, a po tym czasie włóż do piekarnika.
Porada
Para i ciepło to duet idealny! Dlatego piekarnik marki Bosch z dodatkiem pary to gwarancja miękkich i soczystych potraw.
Piecz w piekarniku przez 20 minut w temp. 180°C
Komentarze