Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Owocowa owsianka

Opis wykonania

Pyszna owsianka z mnóstwem pysznych dodatków

Przygotowanie naszej owsianki rozpoczynamy od wlania do garnka wody i soku jabłkowego. Do tego dodajemy jagody goji, rodzynki, cynamon, cukier z prawdziwą wanilią i pokrojone na małe kawałki jabłko. Garnek stawiamy na palniku i czekamy aż woda z sokiem zacznie się gotować. Wtedy dodajemy płatki owsiane. Wszystko razem powinno gotować się jakiś 2-3 minuty. Po zdjęciu z palnika pozostawiamy naszą owsiankę na jakieś 10 minut aby "wypiła" płyn, który jeszcze nie został pochłonięty przez płatki. W tym czasie możemy umyć jagody i przygotować żurawinę. Żurawina może być ze słoika, albo możemy na małej patelni podsmażyć owoce żurawiny (świeże lub mrożone) z 2 łyżkami soku pomarańczowego i odrobiną cukru i wody.
Po 10 minutach naszą jeszcze gorącą owsianką mieszamy z łyżkę masła, które doda jej charakteru. Wykładamy owsiankę na talerz, dekorujemy ją świeżymi jagodami, żurawiną i płatkami migdałowymi. Mniaaaam!