Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

4 porcje

Poziom trudności

Średnie

Ocena

5 (Ilość ocen: 1)


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Pyszna owsianka z mnóstwem pysznych dodatków

Składniki

100 ml sok jabłkowy
200 ml woda
1/2 łyżeczka cynamon
1 szczypta cukier z prawdziwą wanilią
1 łyżka jagody goji
1 łyżka rodzyniki
1/2 szt. jabłko
7 łyżka płatki owsiane
1 łyżka masło
2 łyżka jagody
1 łyżka konfitura żurawinowa
1 łyżka płatki migdałów

Opis wykonania

Przygotowanie naszej owsianki rozpoczynamy od wlania do garnka wody i soku jabłkowego. Do tego dodajemy jagody goji, rodzynki, cynamon, cukier z prawdziwą wanilią i pokrojone na małe kawałki jabłko. Garnek stawiamy na palniku i czekamy aż woda z sokiem zacznie się gotować. Wtedy dodajemy płatki owsiane. Wszystko razem powinno gotować się jakiś 2-3 minuty. Po zdjęciu z palnika pozostawiamy naszą owsiankę na jakieś 10 minut aby "wypiła" płyn, który jeszcze nie został pochłonięty przez płatki. W tym czasie możemy umyć jagody i przygotować żurawinę. Żurawina może być ze słoika, albo możemy na małej patelni podsmażyć owoce żurawiny (świeże lub mrożone) z 2 łyżkami soku pomarańczowego i odrobiną cukru i wody. Po 10 minutach naszą jeszcze gorącą owsianką mieszamy z łyżkę masła, które doda jej charakteru. Wykładamy owsiankę na talerz, dekorujemy ją świeżymi jagodami, żurawiną i płatkami migdałowymi. Mniaaaam!
Oceń przepis
Średnia ocen: 5, Ilość ocen: 1
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
Nastassia Mamaieva
Doskonała na śniadanie! Pycha!

Powiązane przepisy