Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Ilośc porcji

4 porcje

Poziom trudności

Średnie


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Buraczane babeczki mają wyjątkowy smak i aromat, dobór składników, kolorystykę i można je podawać na różne sposoby.

Składniki

4 szt. upieczone (al dente) średniej wielkości buraki
1 szklanka ugotowana kasza jaglana
2 szt. jajka
1 szt. jabłko ( bez części nasiennej)
2 szt. cebula
2 szt. ząbek czosnku
4 łyżka oliwa
4 łyżka bułka tarta
2 łyżka mąka orkiszowa, pełnoziarnista
1 szczypta przyprawy; kmin, szczypta cynamonu i tymianek
1 łyżka ser dojrzewający (starty)
0,5 łyżka szpinak
0,5 szt. melon

Opis wykonania

Podsmażyć pokrojoną cebulę i czosnek. Zblendować wszystkie składniki z wyjątkiem buraków. Do otrzymanej masy dodać utarte na dużych oczkach buraki i dokładnie wymieszać. Przełożyć do formy muffinkowej. Udekorować szpinakiem. Piec ok.30 min w temperaturze 180 stopni Celsjusza. DEKORACJA: kilka łyżek podsmażonego szpinaku z częścią cebuli , czosnku , dodatkiem utartego sera dojrzewającego i przypraw. MUS Z MELONA: Melona obrać ze skórki, pokroić na kostkę i zblendować.
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych