Cannelloni z mięsem mielonym
6 porcje
90 min
Łatwe
5 (Ilość ocen: 3)
Składniki
Wartości odżywcze
Cannelloni z mięsem mielonym
Cannelloni z mięsem mielonym
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Drobno posiekaną cebulę i czosnek podsmaż na oliwie do zeszklenia. Do większej miski dodaj mięso mielone, zeszkloną cebulę z czosnkiem, 1 łyżeczkę oregano i większość bazylii pokrojonej w paski. Całość dopraw solą i pieprzem. Wymieszaj do połączenia składników.
W rondlu zagotuj passatę, dopraw oregano, cukrem, solą i pieprzem. Na dno naczynia do zapiekania wylej warstwę sosu pomidorowego, Każde cannelloni nadziewaj farszem mięsnym i układaj obok siebie. Cannelloni zalej sosem pomidorowym i posyp warstwą mozzarelli. Naczynie zakryj folią aluminiową.
Piecz w piekarniku w temperaturze 180 stopni przez 30 minut, po czym zdejmij folię, temperaturę zwiększ do 200 stopni i piecz przez kolejne 10 minut do zarumienienia sera. Chwilę odczekaj, górę posyp świeżymi listkami bazylii i podawaj z formy.
Komentarze