Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Ilośc porcji

2 porcje

Czas wykonywania

15 min

Poziom trudności

Łatwe


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Owocowe carpaccio z sosem balsamicznym

Składniki

100 g rukola
150 g truskawki
2 szt. pomarańcza
1 szt. granat
1 łyżka syrop klonowy
2 łyżka płatki migałowe

Opis wykonania

Rukolę umyj i rozłóż na talerzu. Truskawki obrać ze szpatułek i pokroić na plastry. Pomarańcze obrać i wyfiletować. Filety z pomarańczy odłożyć na bok. z reszty pomarańczy wycisnąć sok. Na rukoli naprzemiennie układaj truskawki i pomarańcze. Posypać pestkami granatu. Do soku pomarańczowego dodaj syrop klonowy i dopraw mieszanką tajska. Polej owoce. Posypać płatkami migdałowymi i polać odrobiną sosu balsamicznego
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych