Carpaccio truskawkowe
2 porcje
15 min
Łatwe
Owocowe carpaccio z sosem balsamicznym
Składniki
100 g rukola
150 g truskawki
2 szt. pomarańcza
1 szt. granat
1 łyżka syrop klonowy
2 łyżka płatki migałowe
Carpaccio truskawkowe
Carpaccio truskawkowe
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Rukolę umyj i rozłóż na talerzu. Truskawki obrać ze szpatułek i pokroić na plastry. Pomarańcze obrać i wyfiletować. Filety z pomarańczy odłożyć na bok. z reszty pomarańczy wycisnąć sok.
Na rukoli naprzemiennie układaj truskawki i pomarańcze. Posypać pestkami granatu.
Do soku pomarańczowego dodaj syrop klonowy i dopraw mieszanką tajska. Polej owoce. Posypać płatkami migdałowymi i polać odrobiną sosu balsamicznego
Komentarze