Chipsy z batatów
![Chipsy z batatów](https://akademiasmaku.pl/storage/7644/conversions/chipsy-z-batatow-4817-single.webp)
4 porcje
35 min
Łatwe
5 (Ilość ocen: 2)
Składniki
Wartości odżywcze
Chipsy z batatów
Chipsy z batatów
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
![1](https://akademiasmaku.pl/storage/9315/conversions/4uzdyEFN2owf9I-thumb.webp)
Piekarnik nagrzej do 180 stopni C.
Bataty dokładnie wyszoruj (nie musisz ich obierać ze skóry) i pokrój w cienkie plasterki. Aby ułatwić sobie pracę, skorzystaj z robota kuchennego z przystawką do krojenia warzyw. Następnie chipsy umieść w dużej misce.
![2](https://akademiasmaku.pl/storage/9316/conversions/CTQNDTJHYlKBZE-thumb.webp)
Słodkie ziemniaki oprósz solą, pieprzem, papryką i imbirem. Następnie skrop oliwą z oliwek i dokładnie wymieszaj.
Chipsy wyłóż na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i wstaw do piekarnika. Piecz przez około 20–25 minut, do momentu aż będą lekko przyrumienione i miękkie (możesz sprawdzić widelcem).
Porada
Jak ustawić temperaturę, rodzaj grzania i czas pieczenia? Już nie musisz się nad tym zastanawiać. System PerfectChef w piekarnikach marki Bosch wyręczy Cię w główkowaniu.
![Bosh Logo](https://akademiasmaku.pl/build/assets/bsh-7b7f8a3d.png)
Komentarze