Chlebek bananowo-dyniowy
15 porcje
60 min
Łatwe
5 (Ilość ocen: 1)
Składniki
Wartości odżywcze
Chlebek bananowo-dyniowy
Chlebek bananowo-dyniowy
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
W misie rozgniatamy banany, dodajemy rozpuszczone masło, mieszamy do połączenia. Następnie wbijamy jajko i miksujemy do całkowitego połączenia. Kolejno wsypujemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, cukier wanilinowy oraz puree dyniowe. Miksujemy.
Porada
Jak zdobyć gwarancję udanych wypieków? Wykorzystaj czujnik PerfektBake w piekarnikach marki Bosch, który na podstawie stałego pomiaru wilgotności ciasta, ustala najlepsze parametry.
Orzechy siekamy i dorzucamy do powstałej masy. Mieszamy do połączenia i przekładamy do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia lub wysmarowanej masłem. Wierzch posypujemy pestkami dyni.
Pieczemy w piekarniku w 180 stopniach, termoobieg przez ok. 45 minut do suchego patyczka.
Gotowe, zajadamy solo lub z ulubionymi dodatkami.
Komentarze