Chlebek bananowo-dyniowy
![Chlebek bananowo-dyniowy](https://akademiasmaku.pl/storage/8148/conversions/chlebek-bananowo-dyniowy-5346-single.webp)
15 porcje
60 min
Łatwe
5 (Ilość ocen: 1)
Składniki
Wartości odżywcze
Chlebek bananowo-dyniowy
Chlebek bananowo-dyniowy
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
![Krok 1](https://akademiasmaku.pl/storage/10940/conversions/vh2AfA6ztbfOeA-thumb.webp)
![Krok 2](https://akademiasmaku.pl/storage/10941/conversions/wrs4iUWEiVojGV-thumb.webp)
W misie rozgniatamy banany, dodajemy rozpuszczone masło, mieszamy do połączenia. Następnie wbijamy jajko i miksujemy do całkowitego połączenia. Kolejno wsypujemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, cukier wanilinowy oraz puree dyniowe. Miksujemy.
Porada
Jak zdobyć gwarancję udanych wypieków? Wykorzystaj czujnik PerfektBake w piekarnikach marki Bosch, który na podstawie stałego pomiaru wilgotności ciasta, ustala najlepsze parametry.
![Bosh Logo](https://akademiasmaku.pl/build/assets/bsh-7b7f8a3d.png)
![Krok 3](https://akademiasmaku.pl/storage/10942/conversions/Li9TJTQ0m6NBQo-thumb.webp)
Orzechy siekamy i dorzucamy do powstałej masy. Mieszamy do połączenia i przekładamy do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia lub wysmarowanej masłem. Wierzch posypujemy pestkami dyni.
![Krok 4](https://akademiasmaku.pl/storage/10943/conversions/26H505ryPuNQLZ-thumb.webp)
Pieczemy w piekarniku w 180 stopniach, termoobieg przez ok. 45 minut do suchego patyczka.
![Krok 5](https://akademiasmaku.pl/storage/10944/conversions/SXatYvTBGi5Jfh-thumb.webp)
Gotowe, zajadamy solo lub z ulubionymi dodatkami.
Komentarze