Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
TOP 10 przepisów miesiąca
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

4 porcje

Czas wykonywania

30 min

Poziom trudności

Średnie


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Jajko w formie przekąski stanowi ważny element mojej świątecznej kuchni. Przepisy na Wielkanoc często zawierają jajka, ale te z anchois są naprawdę wyjątkowe.

Składniki

Jajka
Szczypta pieprzu
3 łyżki majonezu
8 łyżek startego źółtego sera
2 łyżki szczypiorku
50 g filecików anchois

Opis wykonania

Wygląda oryginalnie i składa się z podstawowych, ogólnodostępnych składników.

Opis przygotowania:

  1. Jajka ugotuj na twardo, obierz ze skorupki i odetnij 1/3 górnej jego części.
  2. Z każdego jajka wydrąż żółtko.
  3. Odciętą część jajek, żółtka, posiekany szczypiorek, 4 fileciki anchois, żółty ser, starty na tarce o małych oczkach, majonez i szczyptę pieprzu zmiksuj blenderem do postaci pasty.
  4. Łódeczki z białka napełnij przygotowaną pastą. Udekoruj na wierzchu paskami filecików anchois. Smacznego!

Porada Szefa

Co zrobić, żeby olej nie pryskał podczas smażenia?

Podczas smażenia tłuszcz często pryska na wszystkie strony, brudząc kuchenkę, blat i ubranie. Dowiedz się co zrobić żeby olej nie pryskał podczas smażenia.

Bosh
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Liczba ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych