Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Ilośc porcji

4 porcje

Czas wykonywania

30 min

Poziom trudności

Średnie


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Jajko w formie przekąski stanowi ważny element mojej świątecznej kuchni. Przepisy na Wielkanoc często zawierają jajka, ale te z anchois są naprawdę wyjątkowe.

Składniki

Jajka
Szczypta pieprzu
3 łyżki majonezu
8 łyżek startego źółtego sera
2 łyżki szczypiorku
50 g filecików anchois

Opis wykonania

Wygląda oryginalnie i składa się z podstawowych, ogólnodostępnych składników.

Opis przygotowania:

  1. Jajka ugotuj na twardo, obierz ze skorupki i odetnij 1/3 górnej jego części.
  2. Z każdego jajka wydrąż żółtko.
  3. Odciętą część jajek, żółtka, posiekany szczypiorek, 4 fileciki anchois, żółty ser, starty na tarce o małych oczkach, majonez i szczyptę pieprzu zmiksuj blenderem do postaci pasty.
  4. Łódeczki z białka napełnij przygotowaną pastą. Udekoruj na wierzchu paskami filecików anchois. Smacznego!
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych