Jajka na twardo z anchois
4 porcje
30 min
Średnie
Jajko w formie przekąski stanowi ważny element mojej świątecznej kuchni. Przepisy na Wielkanoc często zawierają jajka, ale te z anchois są naprawdę wyjątkowe.
Składniki
Jajka
Szczypta pieprzu
3 łyżki majonezu
8 łyżek startego źółtego sera
2 łyżki szczypiorku
50 g filecików anchois
Jajka na twardo z anchois
Jajka na twardo z anchois
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Wygląda oryginalnie i składa się z podstawowych, ogólnodostępnych składników.
Opis przygotowania:
- Jajka ugotuj na twardo, obierz ze skorupki i odetnij 1/3 górnej jego części.
- Z każdego jajka wydrąż żółtko.
- Odciętą część jajek, żółtka, posiekany szczypiorek, 4 fileciki anchois, żółty ser, starty na tarce o małych oczkach, majonez i szczyptę pieprzu zmiksuj blenderem do postaci pasty.
- Łódeczki z białka napełnij przygotowaną pastą. Udekoruj na wierzchu paskami filecików anchois. Smacznego!
Komentarze