Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Ilośc porcji

8 porcje

Czas wykonywania

40 min

Poziom trudności

Łatwe


Do tej potrawy użyjesz:
Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Bardzo intensywnie czekoladowe ciastka w wersji bezglutenowej.

Składniki

60 g masło
3/4 szklanka ksylitol
1 szczypta sól
1 łyżeczka ekstrakt z wanilii
2 szt. jajka
1 szklanka mąka gryczana
1/2 łyżeczka soda oczyszczona
4 łyżka kakao
275 g gorzka czekolada

Opis wykonania

Masło i cukier utrzeć. Dodać sól oraz ekstrakt z wanilii i wymieszać. Dodać jajka i zmiksować do połączenia się składników. Dodać rozpuszczoną w kąpieli wodnej i przestudzoną czekoladę (125 g) i dokładnie zmiksować do połączenia się składników. Dodać mąkę gryczaną, sodę, kakao i wymieszać do połączenia. Dodać posiekaną gorzką czekoladę (150 g) i wymieszać. Ciasto schłodzić przez conajmniej 30 minut w lodówce. Dużą blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Wykładać na nią ciasto - po pełnej łyżce ciasta na każde ciastko i lekko spłaszczyć. Piec przez ok. 10 minut w temperaturze 170ºC. Wyjąć, wystudzić na kratce.

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych